09.13.

TáncSzínTér a Színház téren

16:00 | Színház tér

Megnyitó: Pécs Város Mazsorett Együttese és Tánckara

Bemutatkozik a Pécsi Fordan Táncklub

A Pécsi Fordan Táncklub alapítója Papp Viktor, aki 1983-ban kezdett el foglalkozni akrobatikus rock 'n' roll-al. A klub az elmúlt  41 esztendőben meghatározó szerepet tölt be Pécs kulturális és sport életében. Feleségével, Majorlaki Ágnessel több ezer fiatallal szerettették meg az akrobatikus rock 'n' roll sportot, több bajnoki címmel, hazai és nemzetközi eredménnyel büszkélkedhetnek.

A klub életében jelentős évszám a 2021-es esztendő, hiszen akkor vették birtokba a minden igényt kielégítő Fordan Tánccentrumot.

Röviden pár szó a tánccentrumról :

Egy 120 m² – es társalgó várja a vendégeket. Itt várakozhatnak a szülők, hozzátartozók, barátok addig, amíg folyik az oktatás. 
A Fordan Tánccentrum 460 m2 - én összesen három, minden igényt kielégítő, egyenként 100 m2-es táncterem várja tanítványinkat. Természetesen az egész létesítményhez tartoznak megfelelő méretű öltözők, szociális blokk, raktár, szertár, valamint egy oktatói helyiség.

A Fordan Táncklub saját csoportjai a következő tánc- és mozgásműfajokban vannak jelen a tánccentrumban:

Akrobatikus Rock 'n' Roll, Fashion Street Dance, Aprock Mini Rocky, Dance for Ladies. Ezen kívül külsős partnereink révén megtalálható nálunk versenytánc, társasági táncok, latin táncok csak hölgyeknek, alakformáló aerobic, asszonytorna, Wing Tsun Kungfu, Pécsi Szablyavívó Iskola,  Kenjutsu-japán kardvívás, Senior Örömtánc, Aerofit, Argentin tangó, Retro táncok, valamint a Magyar Táncművészeti Egyetem Pécsi Moderntánc Tagozata.

Olvass tovább: https://www.fordantanccentrum.hu/

TáncSzínTér a Színház téren

17:00 | Színház tér

Pécsi tánciskolák bemutatkozása

moderátor: Papp Viktor, a Pécsi Fordan Táncklub alapítója

M Studio romeo@julia.com

20:00 | Pécsi Nemzeti Színház Kamaraszínház

Jegyvásárlás

korhatár: 18+

időtartam: 50 perc szünet nélkül

Az M Studio előadása rendkívül sajátos értelmezésben közelíti meg a klasszikus shakespeare-i tragédiát. Fren_Ák koncepciója a történet mélyebb rétegeibe kíván hatolni, a drámából a társadalmi ellentétek helyett a szereplők belső vívódásait ragadja meg. A belső, emocionális-érzelmi síkon végbemenő tragédiával foglalkozik, ahogyan a két fiatal saját illúziójának fogságába esik. A rendezőt a felszín alatt húzódó feszültség foglalkoztatja, a két egyén összeütközését mutatja be, akik a fogyasztói társadalom által eltorzított vágyaikba és illúzióikba vannak bebörtönözve. Az ember marionett-bábuként idegenedik el környezetétől, közösségétől, társától és végül önmagától.

Előadók: Balázs Judith, Deák Zoltán, Veres Nagy Attila

Koncepció, koreográfia: FrenÁk

Alkotói asszisztens: Eoin Mac Donncha
Zenei koncepció: Halász Gábor
Szcenográfia: Victoria Frenák
Díszletkivitelezés: Zoltai György
Marionett és maszkok: Majoros Gyula

Technikai munkatársak: Bartók Enikő, Both Melinda, Chirițescu György, Szabó Huba

Az M Studio és a Fren_Ák Társulat közös produkciója

Az előadás létrejöttét támogatja: Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, The Administration of National Cultural Fund (AFCN), Bethlen Gábor Alap

Fotó: Toró Attila


A 18. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó a Pécsi Balett és a Pécsi Nemzeti Színház koprodukciójában jött létre.

Megvalósult a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.